Промотери људских права -порука једнакости

Veličina slova:

У оквиру пројекта „Промотери људских права- порука једнакости“ Удружење студената са хендикепом је 02. октобра 2017. у студентском одмаралишту а Златибору организовало конференцију поводом завршетка пројекта.
Општи циљ пројекта „Промотери људских права – порука једнакости“ је унапређење положаја особа са хендикепом у друштву кроз механизме оснаживања младих за промоцију људских права, анти-дискриминације и социјалне укључености, пре свега младих са хендикепом. Специфични циљеви појекта су: Јачање капацитета вршњачких група у локалним заједницама за промовисање равноправности особа са хендикепом; Промовисање антидискриминације кроз снимање и приказивање видео спота; Оснаживање младих активиста и активисткиња за реализацију едукативних активности; Оснаживање младих активиста и активисткиња за заговарање равноправности кроз реализацију јавних акција; Повећање видљивости особа са хендикепом у локалним заједницама.
Циљна група пројекта били су представници и волонтери Канцеларија за младе, институције и органи локалне самоуправе релевантни за организовање сервиса подршке и омладинских активности на локалном и националном нивоу, као и најшира јавност и медији у локалним заједницама. У оквиру пројекта реализован је четвородневни тренинг „Партиципација младих са хендикепом“ који је окупио представнике и координаторе преко 15 канцеларија за младе, представнике организације „Светски омладински талас“ , и „Уније студената социјалног рада“, са циљем да се учесници оснаже за спровођење активности и инклузивних политика у складу са људским правима.
Пројекат је трајао шест месеци, а конференција представља завршну активност где су сумирани резултати, послате проруке које позивају на једнакост и отварање свих омладинских активности за све младе, и промовисан видео спот.
Пројекат „Промотери људских права-порука једнакости“ спроведен је уз финансијску подршку Канцеларије за људска и мањинска права Републике Србије, и партнерство Националне асоцијације канцеларија за младе.