Одржан други регионални тренинг у оквиру пројекта РИОИС 2016

Veličina slova:

Претходног викенда, у периоду од 3-5 фебруара 2017. године УСХ тим је у оквиру пројекта РИОИС 2016 организовао тренинг "Партиципација младих са хендикепом" у Врњачкој Бањи.
Током тродневних радионица учесници – представници омладинских организација имали су прилику да се упознају са концептом социјалне инклузије, моделима приступа хендикепу, сервисима подршке за младе са хендикепом и могућностима за унапређење постојећих сервиса подршке на локалу, као и генерално могућностима и начинима укључивања младих са хендикепом у активности омладинских организација.
Кроз интерактивне радионице, активисти омладинских организација су имали прилику да се упознају са релевантним документима које се односе на социјалну инклузију и права младих са хендикепом, и на тај начин се оснаже за буџетирање планираних активности у својим организацијама у које би укључили и младе са хендикепом. Симулације баријера са којима се сусрећу млади са хендикепом, значајно су допринеле оснаживању активиста у разумевању потреба за инклузивним активностима, што су у сесији која се односила на припрему округлих столова за медије и показали.
Тродневни тренинг у Врњачкој Бањи је био регионалног карактера и окупио представнке Канцеларије за младе Нови Пазар, Омладинског креативног центра ОКЦЕ из Јагодине, Денизен – Центар за грађански активизам из Сврљига, Канцеларије за младе Рашка, Омладински центар ЕУНИ Ниш, Канцеларије за младе Тутин, удружења Врњачки загрљај, и представнике организација “Омладински талас” и “Млади за туризам” из Београда.
Пројекат "Регионална инклузивна омладинска иницијатива Србије РИОИС 2016" спроводи Удружење студената са хендикепом, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта Републике Србије.